Çoğumuz bir sürü kahve evinde bu kahve isimlerini görüyoruz ama %80'imizin bu kahvelerin ne olduğuna dair en ufak bir fikri olduğunu zannetmiyorum. ( Barista kültürü olanları hariç tutuyorum- onlara saygımız sonsuz).

İşte size içtiğimiz kahvelerin bazıları;

- Americano: Cappucino bardağı büyüklüğünde bir kupada, tek veya double ( normal fincanın iki katı büyüklüğünde bir fincana iki kez kahve dolumu ) espresso üzerine, kupa doluncaya kadar kaynar su eklenir.

- Cappuccino: Bardağın 1/3'ü tek ölçü espresso, 1/3'ü buharla ısıtılmış kıvamlı süt ile karıştırılır. Üzerlerine bardağın 1/3'ü hacminde kalın süt köpüğü yerleştirilir. Tarçın veya çikolata rendesi ile süslenir.

- Latte: Tek veya double espresso buharla ısıtılmış kıvamlı süt dolu bir kupaya eklenir. Tercihe göre üzerine çok az miktarda süt köpüğü ve tatlı krema eklenir.

- Mocha: Tek veya double espresso, buharla ısıtılmış kıvamlı süt ve çikolata harmanlanır. Kahve ve çikolata lezzeti bir arada sunulur.

- Ristretto: Espresso yaparken su yarısı kadar kullanılır. Yani fincanın yarısına gelmeden makinadan alınır. Çok kuvvetli, konsantre ve nefis bir espresso ortaya çıkar.

- Lungo: Fincanın 2/3'ü değil de tamamı dolana kadar beklenerek yapılan Espresso. Tadı acı olur.

- Macchiato: Tek veya double espresso üzerine çok az miktarda süt köpüğü dokundurulur.

- Con Panna: Tek veya double espresso üzerine bir kat tatlı krema eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder